СПУ: СРПСКА ПОЛИЦИЈСКА УНИЈА НА ПЕСНИЧКОМ СУСРЕТУ „СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА“ 

Дана 23.11.2019 године од 19,00  часова у Вршцу у просторијама удружења “Вршачка афирмација уметника АРС“ организован је песнички сусрет под називом „ПОЕТСКОМ РЕЧЈУ, СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА“

Председник СПУ Далибор Вукић и заменик руководиоца радног тима СПУ које се у оквиру наше организације бави афирмацијом културе и уметности у МУП-у, и пионир песништва у полицији Шпејтим Сојева-Соле, одазвали су се позиву организатора скупа, где су својим присуством подржали догађај.

Након кратког перформанса и изузетне глуме где је приказано физичко насиље над женама и читања песама на наведену тему од стране гостију, наступио је Шпејтим Сојева-Соле који је најпре говорио о томе како се кроз службу сусретао са насиљем у породици и где је својим залагањем помогао да се насиље спречи, те да је због тога поносан.

Потом је прочитао стихове ауторске песме „Његов грех“ коју је посветио полицијском службенику из Пожаревца, који је изгубио живот у намери да приведе насилника.

Након тога је представио циљеве Српске полицијске уније које су сличне ВАУ АРС-а и позвао Далибора Вукића да о том опширније говори.

Председник Далибор Вукић прво је присутне поздравио и детаљно објаснио чиме се СПУ бави. Присутни су се заинтересовали за рад СПУ,  те је разматрана сарадња у појединим сегментима. 

На манифестацији су говорили још председница „ВАУ АРС“ Верица Преда, и чланови Николина Бабић и Ангела Тот.

Говорили су и истакнити гости као што су Доктор филолоших наука и књижевник Драгица Ужарева, књижевник Живко Николић, сликарка и песникиња Верица Илић из Београда, песникиња Зорица Младеновић из Петровца на Млави, која привремено живи и ради у Немачкој и други завичајни песници и песници из окружења.

„Стоп насиљу над женама! “

 

СПУ инфо

 

Podelite ovu stranicu: