СПУ: ПРОПАО ПОКУШАЈ ДИСКРЕДИТАЦИЈЕ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Манипулисање широким народним масама обично започиње кратким позивом на одређено деловање. 

Уколико се семе пропаганде успешно посеје и јавност организује у масу, на сцену ступа пропагатор. 

Пропагатор се обраћа широким народним масама, иако су оне подељене у више категорија, док се манипулатор обраћа само одређеном делу људи који те масе сачињавају.

У ванредним ситуацијама, манипулатор може користити масовне медије како би се народним масама обратио уживо, слично као на митингу, писаним саопштењима и на други начин. 

Овим методама се очигледно користе опозициони прваци, како би дискредитовали Министарство унутрашњих послова Републике Србије, министра Небојшу Стефановића и све оне који га чине. 

У нашој земљи, чини се да функцију пропагатора обавља господин Драган Ђилас, са циљем блаћења угледа Министарства унутрашњих послова Републике Србије и застрашивања свих оних који не мисле као он а део су министарства. 

Догађај од пре неколико година где је дотични саобраћајном полицајцу Дејану Стевићу претио да ће изгубити посао зато што одбија да поступи мимо закона, затим претње укидањем Жандармерије уколико њихова политичка опција дође на власт, а да притом не изнесу објективне разлоге зашто желе укидање ове елитне јединице, само је показатељ његове бахатости и демонстрирања силе.

Опозиционар господин Бошко Обрадовић је очигледно задужен за манипулацију становништвом која се огледа у ширењу неистина и спиновању информација. 

Позната му је и употреба силе и пружање отпора над извршном влашћу, где можемо навести као пример овогодишњи насилан упад у зграду Радио телевизије Србије, што је само један показатељ о каквој се насилној индивидуи ради. 

Изузетно, Обрадовић наводи у својим саопштењима низ неистина са циљем дискредитације појединих организационих јединица унутар Министарства унутрашњих послова и то: Управу криминалистичке полиције (УКП) у чијем је склопу Служба за специјалне истражне методе (ССИМ), као и Служба за борбу против организованог криминала (СБПОК) у чијем је склопу Одељење за посебне акције (ОПА). 

Ни један доказ, ни једну чињеницу не износи већ на лукав начин поставља питања:

Да ли је служба….? Да ли се бави…?, а сутра када буде очигледно било да је износио неистине, рећи ће на пример овако: „Ја нисам тврдио да МУП прати, прислушкује и друго“ , као и: „Па ја сам само питао, нисам тврдио…“.

На руководиоце ових јединица Горана Папића, Николу Кувељића и Дејана Миленковића, он и њему слични љагају и покушавају их дискредитовати. 

Чињеница је да су наведени официри полиције изузетни професионалци, часни и поштени што говоре резултати рада по криминалитету од када су они руководиоци. 

На крају се, руководство Српске полицијске уније пита следеће:

Зашто је од стране опозиционих политичара наступио овако жесток, оркестриран и да се приметити планиран напад на Министарство унутрашњих послова, министра Небојшу Стефановића и све остале раднике, а посебно се устремивши на службе Министарства унутрашњих послова СБПОК (ОПА) и УКП (ССИМ), баш када су похапшени значајни дилери наркотика и спроведене акције у којима је заплењено 77 кг хероина, што је једна од највећих заплена ове врсте наркотика у Србији, као и заплене 113 кг марихуане? 

 

Главни одбор СПУ

Podelite ovu stranicu: