СПУ: САМОПРОГЛАШЕНА ДРЖАВА КОСОВО НЕ СМЕ ПОСТАТИ ДЕО ИНТЕРПОЛА

Након лобирања свестких сила, западних земаља, да самопроглашена држава Косово постане део Интерпола огласио се председник Републике Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценивши да то представља у глобалном смислу опасност по цео регион.

Руководство Српске полицијске уније подржава овакав став господина Вучића и Стефановића, и сматра да државни врх Републике Србије мора да искористи све своје ресурсе како би се спречио улазак у тако озбиљну међународну организацију какав је Интерпол.

Подсећамо, да је делегација Републике Србије на челу са министром Небојшом Стефановићем однела „победу“ на прошлом заседању генералне скупштине Интерпола у Кини, када није дата могућност делегацији непостојеће државе Косово да дође на скуп и да се питање чланства Косова уврсти у дневни ред.

Такође министар се прошлог месеца састао у Београду са шефом Интерпола Менгом Хонгвејом где је започео опсежну дипломатску борбу како би се спречио пријем отетете српске покрајине Косово у Интерпол.

Логично је да отету и самопроглашену територију Косово коју су створили албански терористи, убице српског народа и другог неалбанског живља, не треба примити ни у једну међународну организацију из разлога што овакву творевину не признаје већина држава света.

Апсурдно је што се на потерници истог тог Интерпола налазе или су се налазили управо високи државни функционери самопроглшеног Косова оптужени за најтеже злочине, а да се може десити да се у случају њеног пријема и Интерпол, на потерницама нађу припадници полиције и војске који су бранили суверенитет и територијални интегритет тадашње државе.

Тако да би дошло до таквог међународног преседана да албански терористи ОВК  постану жртве, а жртве регуларнa полицијa и војскa постану злочинци.

Косово НЕ у Интерпол. Ни по коју цену.

 

Главни одбор СПУ

 

Podelite ovu stranicu: