СПУ: ЈЕДНА ЈЕДИНИЦА, ЧЕТИРИ ХЕРОЈА

Јединицу специјалних возила одреда жандармерије Београд, чине припадници који су изузетно професионални, пожртвовани и у сваком моменту спремни да реагују када постоји потреба за ангажовањем ове јединице.

Поред горе наведеног, у овој јединици раде четири жандара који су у протеклих неколико година проглашени од стране медија за хероје, а што је наишло на позитивне реакције грађана:

 

Иветић Стеван

Иветић Стеван је маја 2017 године, у Умци спасао мушку и женску особу, тако што их је извукао из куће захваћеном пожаром.

Иветић је уочио је да кућа гори,а потом и зачуо две експплозије у кући, те је, пошто је зачуо да у кући неког има, сам ушао у кућу и из исте извукао, прво женску, а потом и мушку особу.

 

Кљајевић Младен

Кљајевић је у октобру 2017 године лишио слободе разбојника који је у једном малопродајном објекту на Новом Београду одузео новац у вредности од око 27.000 динара.

Кљајевић је зачуо како радница тражи помоћ, потом сустигао разбојника и лишио га слободе.

 

Дамњановић Иван

Дамњановић је априла 2018 године, извукао човека из запаљеног аутомобила.

Након што се догодила саобраћајна незгода теретног и путничког возила у близини Умке, Дамњановић је уочио да се аутомобил запалио и да се у њему налази једно мушко лице.

Том приликом Дамњановић је брзо реаговао, извукавши човека из запаљеног аута и тако га спасивши сигурне смрти.Годину дана раније, Дамњановић је имао на Новом Београду хватање лица које је на превару отело једној жени новац и у Тополи је код једног лица пронашао наркотике, пошто је уочио примопредају истих.

 

 

Вукић Далибор

Вукић је јуна 2015 године спасио пацијенте у Дому здравља у Вршцу.

Вукић је,док је примао терапију, од стране грађана добио обавештење да се у чекаоници налази помахнитали пацијент који прети присутнима ножем.

Вукић је тог момента прекинуо са терапијом, пришао проблематичном пацијенту, одузео му нож и задржао га до доласка патроле полиције.

 

Оно што је интересантно је то да су сва четворица радника МУП-а Републике Србије у моментима када су поступали били ван службе, дакле нису били на послу, али су ипак свој живот ставили на коцку, како би заштитили животе и личну сигурност грађана.

СПУ инфо

 

Коришћен материјал:“Блиц“, „Курир“

Podelite ovu stranicu: