СПУ: КОНТИНГЕНТ НОВИХ ВОЗИЛА ИСПОРУЧЕН МУП-у

Српска полицијска унија поздравља наставак опремања МУП-а Републике Србије специјалним возилима, у овом случају испоручено је укупно 80 возила, од којих је 60 комби возила „Марица“, 12 ватрогасних возила и 8 санитетских возила.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је данас у Београду испред палате „Србија“, полицијским управама свечано уручио наведена возила где је истакао да је ово само део набавке возила за ову годину, као и да је цена изузетно повољна и нижа у односу на стандардну цену возила, и да су уз њих обезбеђене по 4 резервна пнеуматика, а обезбеђена су и два бесплатна сервиса.

 

Да подсетимо, у задње четири године, број испоручених возила што за опште, што за специјалне намене за припаднике МУП-а достигао је рекордни број који превазилази задњу масовну набавку возила из 2001/2002 године, са тим што је већина тих возила добијених пре 18 година, пристигла из донација (помоћи) страних земаља, а ове набавке данас се директно финансирају из државне касе, што је показатељ опоравка привреде, односно да држава постепеним привредним развојем, развија и улаже у безбедност грађана.

Српска полицијска унија овим путем скреће пажњу и предлаже да се у наредном периоду обрати пажња на произвођаче специјалних возила и опреме за полицију у земљама у региону које такође данас имају квалитетне производе.

Један од лидера у иновантности, оригиналности и квалитету је компанија „ТРБ“ Технички ремонт Братунац из Републике Српске, која је за врло кратко време скренула пажњу светске јавности својим прозиводима као што је специјално возило „Деспот“, пиштољ РС 9 „Вампир“ и машина за деминирање МН-17.

„ТРБ“ из Републике Српске је полицији Републике Српске данас испоручио неколико специјалних возила „Деспот“, а ускоро се очекује испорука и других производа.

 

02.08.2019 године

Инфо СПУ

 

Podelite ovu stranicu: