СПУ: НЕ ДОЗВОЛИТИ ГАЖЕЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА

Српска полицијска унија апелује на државу Србију да искористи све своје ресурсе како би спречила улазак лажне државе Косово у Интерпол.

Свакако као организација подржавамо став министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да они који су огрезли у криминал и корупцију, никако не могу да постану борци против криминала, те да Србија треба да учини све што је неопходно да заштити своје националне интересе и спречи брутално гажење међународног права, политизацију и криминализацију Интерпола.

Свет мора да има у виду да ће уласком Косова у Интерпол доћи до слома Интерполове безбедносне мреже и цурења поверљивих информација, зато што тренутно овај отети део територије државе Србије воде и контролишу албански/шиптарски криминалци и терористи, који су тренутно под заштитом западних земаља, а то стање ће трајати тачно онолико колико буде било геостратешког интереса.

Апсурд је да они који су на интероловим потерницама управо буду део интерпола чија је делатност сузбијање криминала.

Српска дипломатија сада мора да буде у потпуности укључена и да земљама чланицама Интерпола објасни зашто је по њихове грађање опасно да лажна држава Косово постане део Интерпола.

Скупштина Интерпола биће одржана у Октобру у Чилеу, а до тада Србија мора да учини све како би не само заштитила своје интересе већ и тиме спречила урушавање међународног јавног права.

Не заборавимо да је Косово део Републике Србије што је прописано и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

Пријем Косова у Интерпол био би у супротности са правилима Интерпола, тачније тиме би била прекршена “Корелова резолуција“, коју је усвојила Генерална скупштина Интерпола на заседању у Пекингу 2017. године, а која прописује да само државе које су чланице или посматрачи у УН могу постати део Интерпола.

Апелујемо као организација на све наше пријатељске организације и наше симпатизере у земљи и свету, да схвате реалну опасност од уласка Косова у Интерпол. Посебно апелујемо на наше пријатеље из земаља које су признале лажну државу Косово да утичу на своје државнике и натерају их да схвате да таква одлука може угрозити личну и имовинску сигурност грађана сопствене земље.

 

Главни одбор СПУ

Podelite ovu stranicu: