СПУ: О САОБРАЋАЈНОЈ ПОЛИЦИЈИ СРБИЈЕ…

Управа саобраћајне полиције је организована у оквиру Дирекције  полиције у седишту Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Делатност управе је везана за безбедност саобраћаја на путевима и има јасно дефинисану функцију, одређену законима и другим прописима.

Сврха рада саобраћајне полиције је организовано функционисање друмског саобраћаја и у оквиру тога заштита грађана и материјалних добара у процесу превожења.

Управа саобраћајне полиције у свом саставу има одељење за контролу и регулисање саобраћаја, одељење за превенцију и саобраћајна обезеђења, одељење за саобраћајно-техничке послове и прекршајни поступак, одељење за анализу и развој полиције, самостални одсек за опремање саобраћајне полиције.

Управом саобраћајне полиције руководи начелник Арсов Небојша.

Темеље модерне управе саобраајне полиције поставио је садашњи директор полиције Владимир Ребић.

Одмах по његовом доласку на чело управе саобраћајне полиције започела је модернизација материјално техничких средстава, као и приближавање у опремљености и обучености европским саобраћајним полицијама.

Саобраћајна полиција је по својој природи неизоставан део сваке културне, спортске, музичке манифестације кроз вршење саобраћајног обезбеђења.

Данас је саобраћајна полиција опремљена са најмодернијом опремом за контролу и регулисање саобраћаја, као и за вршење увиђаја саобраћајних незгода.

Од недавно је обновљен возни парк саобраћајне полиције са новим патролним возилома, мотоциклима и мопедима па и бициклама.

Послови које обављају припадници саобраћајне полиције су изузетно сложени, комплексни, те данас да би неко постао припадник саобраћајне полиције, поред основне полицијске обуке, мора да заврши и специјалне курсеве, један за контролу и регулицање саобраћаја, а други за вршење увиђаја саобраћајних незгода, од којих сваки траје нешто више од три месеца.

Обзиром да ово занимање изискује много одрицања и изузетну обученост, могло би у некој скоријој будућности бити боље економски вредновано са већим коефицијентом, а постоји потреба за већим бројем припадника саобраћајне полиције.

Свим заинтересованим младим девојкама и момцима стоји отворен позив да постану део наше управе.

 

Руководилац радног тима „Безбедност саобраћаја“

Личина Горан

Podelite ovu stranicu: