SPU: SARADNJA DVA MINISTARSTVA-PUT OPSTANKA, BEZBEDNOSTI I SLOBODE SRBIJE I SRPSKE

Na obeležavanju početka Kozarske epopeje, koja je značila tragediju Srpskog naroda u Bosni i Hrvatskoj, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da su Srbi bili žrtve naroda sa kojima su živeli. On je naveo da su Hrvati i Muslimani u ondašnjoj zločinačkoj NDH bili na strani nacista i dželati Srpskog naroda.Takodje, naveo je da Srbi danas imaju dve države, Srbiju i Republiku Srpsku.

Ovo je značajno zapamtiti iz tog razloga što Srpski narod u vreme genocida NDH nije imao svoje državu, vladu, i snage koje bi ga branile od genoicida. I sam predsednik Vučić je ponovio da se ni Jasenovac ni “Oluja” više neće ponoviti.

Snage bezbednosti u Srbiji i Republici Srpskoj garant su opstanka i Srba i Republike Srpske. Posebno je, velika i značajna saradnja u okviru Dejtonskog sporazuma, izmedju dva ministarstva unutrašnjih poslova. Policija, kao organ reda i bezbednosti koji je 24 časa u neposrednom kontaktu sa narodom i koji uvek revnosno bdi nad njegovom bezbednošću i mirnom snom.

Važno je i napomenuti da su pripadnici MUP na teritoriji RS bili medju prvima koji su se suprotstavili Muslimansko-Hrvatskim hordama na početku rata u Bosni i dali nemerljiv značaj sprečavanju novog genocida nad Srbima.

Srbija i njeno ministarstvo unutrašnjih poslova saradjuje i pomaže, kako smo naveli u okvirima Dejtonskog mirovnog sporazuma, u opremanju i obuci pripadnika MUP Republike Srpske. Srbija, sa dobro obučenim i opremljenim MUP-om, i Žandarmerijom kao posebnom jedinicom za ekstremne i borbene situacije, garant je ne samo bezbednosti Srbije već i pomoći u održavanju i ojačavanju prava i sloboda Srpskog naroda u Republici Srpskoj preko legitimne saradnje dva ministarstva.

Tako je MUP Republike Srpske ranije ove godine, naručio od fabrike oružja “Zastava” iz Kragujevca 2,500 komada automatskih pušaka, kako bi osavremenio zastarelo naoružanje. Reč je o puškama “Zastava” M05 E1 i M92 automatima, oba u kalibru 7,62 mm. Srbija je takodje preuzela na sebe i da pomogne odbrambenu industriju Repulike Srpske, što je istakao prilikom nedavne posete Srpskoj i ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, a predsednik Srpske, Dodik je tom prilikom rekao da se oseća kontinuirana energija podrške i pomoći Srbije.

Prilikom posete Srbiji predsednik Dodik je izjavio: “Potpuno obnovljena i  opremljena policija Srbije je garant svakog uspešnog i sigurnog dana i noći u Srbiji. I nama u Republici Srpskoj, koji sarađujemo sa policijom Srbije, je veoma važno da vidimo da se ovde ulaže i u opremu i u obuku i osavremenjavanje metoda delovanja savremene policije”

Kao dokaz odlične saradnje MUP-a Srbije i Srpske, predsednik Republike Srpske, je odlikovao na Vidovdan, krsnu slavu Vojske Republike Srpske, MUP R. Srbije, ministarstvo odbrane Srbije, i orden je uručio našem ministru policije Nebojši Stefanoviću i tom prilikom ponovio obećanje koje je dao predsednik Vučić: “Srbima van Srbije se više neće ponoviti Oluja ili nešto slično” – a ministar Stefanović je naglasio da kada god neko pokušava da naruši  bratske odnose Srbije i Srpske, mi mu odgovaramo novom saradnjom, novom fabrikom, novim mostom.

Saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova, kao u ostalom i Srbije i Srpske garant je bezbednosti, života i iimovine Srpskog naroda sa obe strane Drine.

Rukovodstvo Srpske policijske unije pozdavlja prisne odnose izmedju dve srpske republike, i smatra da maticna drzava Srbija ima pravo i obavezu da pomaze i stiti srpski narod ma gde se on nalazio.

Glavni odbor SPU

Podelite ovu stranicu: