SPU: IZUZETNI REZULTATI MUP-a R. SRBIJE

Srpska policijska unija pozdravlja ovim putem izuzetne rezultate MUP-a R. Srbije koji se ogledaju u bespostednoj borbi sa svim vidovima kriminala. Drzavna sekretarka MUP-a R. Srbije Dijana Hrkalovic je u medijima iznela sledece informacije vezano za rezultate MUP-a u poteklom prediodu ;

„Rezultati policije u poslednje četiri godine su bolji nego u prethodnom periodu, a policija je za to vreme oduzela 13,7 tona narkotika, odnosno 43 odsto više nego u istom periodu pre toga, izjavila je danas državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.

„Osim povećanih zaplena droge, od kada je ministar (Nebojša) Stefanović na čelu MUP-a broj ukupno izvršenih krivičnih dela u našoj zemlji je za skoro devet odsto manji u odnosu na isti period ranije, izvršeno je 17 odsto manje krivičnih dela protiv imovine građana, kao i 19 odsto manje ubistava“, rekla je Hrkalović.

U saopštenju se navodi da je Hrkalović izjavila da će MUP uložiti dodatne napore da „smanji prisustvo sintetičkih i drugih droga na našim ulicama“, da je prošle godine otkrivena prva laboratorija ekstazija u Srbiji, kao i da je u protekle četiri godine oduzeto 1,8 miliona tableta.

Ona je navela i da je beogradska policija ove godine rasvetlila više od polovine kriminalnih obračuna i ocenila da je međunarodna policijska saradnja značajno unapređena.

„Izuzetni rezultati su ostvareni u saradnji sa policijama Španije, Češke, Nemačke, Austrije. Zahvaljujući tome uhapšeni su i procesuirani mnogi članovi i vođe organizovanih kriminalnih grupa, koje su delovale na međunarodnom nivou“, kazala je Hrkalović.

Ona je navela i da je dosta urađeno na suzbijanju kriminala i korupcije u redovima policije i da je u protekle četiri godine procesuirano 768 policijskih službenika, od kojih je 110 rukovodilaca u MUP. “

Glavni odbor SPU

Izvor: B 92

Podelite ovu stranicu: