СПУ: САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ДАЛИБОРА ВУКИЋА

Поштовани пријатељи, симпатизери, браћо и сестре по позиву.

Пре свега да се захвалим свима Вама, који сте остали верни организацији свих ових година.

Током ове године, реализовали смо неколико пројеката од изузетног значаја, чиме смо грађанима Републике Србије и симпатизерима из иностранства приказали полицију и друге припаднике МУП-а у бољем светлу као креативне, часне, поштене, хумане, храбре и изузетно едуковане.

Кроз нашу организацију, уметничка  креативност  и научно-истраживачки рад наших активиста дошли су до изражаја, те су данас сви наши учесници разноврсних пројеката препознати у културно-уметничким и научно-истраживачким круговима у земљи и иностранству као потенцијали, даровити људи и личности од интегритета.

Реализацијом четири пројекта током ове године „Позорник Мачкић“, „Зборник Полицајци с душом“, „Утицај стреса, методе одбране и отклањања“ и „Плава крв“ је нешто што је „Српску полицијску унију“ ставило у сам врх организација од значаја, обзиром да смо добили похвале како од различитих ауторитета у Републици Србији, тако и од ауторитета из иностранства.

Током 2023. године планира се реализација постојећих, али и нових пројеката.

Такође, тренутно смо у фази израде плана о оснивању часописа „Српске полицијске уније“ и покретања „Плавог канала“ на видео платформама који ће итекако бити интересантан како нашим члановима, тако и широким народним масама у земљи и иностранству.

Следећег месеца, деца чланова наше организације до 10 година старости могу очекивати новогодишње пакетиће.

Током 2023. године, биће формирано још неколико тематских радних тимова.

Пошто смо организација која се бави промоцијом МУП-а и заштитом истог министарства као и њених припадника, трудићемо се да заштитимо углед истога, како од спољних фактора тако и оних унутар истога који га покушавају дестабилизовати, уколико такве откријемо, без обзира на положај у МУП-у или на положај у друштву.

Ми нисмо синдикална организација, али ћемо свакако реаговати на негативне појаве и поступања у МУП-у уколико нам такве активности буду угрозиле чланове и симпатизере или ако рецимо у глобалном смислу утичу на „срозавање“ угледа полиције и других грана у МУП-у за чије се „уздизање“ боримо сво ово време од оснивања.

Наша организација никада до сада није добијала никаква новчана средства, никакве донације, дотације нити новац за израду горе наведених пројеката.

Све смо финансирали искључиво од чланарине, а неретко и из „свог џепа“.

На основу тога, МИ као организација никоме ништа не дугујемо нити ико може утицати на нас.

Једна смо од ретких организација која чак нема ни канцеларију у МУП-у, те када све сабере стоји да смо потпуно независни у одлучивању.

Све што дугујемо, дугујемо искључиво нашим члановима који кроз скромних 350,00 динара месечно финансирају рад „Српске полицијске уније“.

Овом приликом позивам колеге да нам приступе и узму учешће у раду наше организације.

Такође, позивам грађане и колеге из иностранства који имају часне намере и конструктивне идеје да нам приступе.

 

Председник

Далибор Вукић

 

 

Podelite ovu stranicu: