СПУ: САОПШТЕЊЕ ПОРТПАРОЛА СРПСКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УНИЈЕ НЕБОЈШЕ ЂУРЂЕВИЋА

Уважени чланови Српске полицијске уније, вама и вашим породицама као и свим припаницима МУП-а Р Србије и грађанима који прослављају Васкрс по јулијанском каледару желимо да проведете у миру, радости и толеранцији, као и првомајске празнике!

Поштовани пријатељи, даме и господо Српска полицијска унија је у претходном периоду, пре свега за време трајања ове епидемије, без честих и великих обавештења радила у циљу побољшања квалитета рада саме Уније. Попуњена су упражњена места ГО СПУ у реорганизованом и ефикаснијем саставу, где се приступило избору нових активиста из активног чланства који ће несебично допринети успешнијем раду Уније. Напомињем да СПУ све ово време радила на разним пројектима, пре свега на изради Зборника књижевних радова припадника МУП-а, на пројекту „Мачкић„ који се односи на безбедност најмлађих ученика у саобраћају, о чему ћете благовремано бити обавештени. Поред основног циља промоције МУП-а Р Србије и промоције припадника полиције интезивно радимо и на сарадњи са другим адекватним удружењима из наше земље и иностранства. Превасходно у оквиру остваривања свих циљева који се могу видети на нашој веб страници тежимо ефикасном остварењу ближе комуникације са грађанима Републике Србије и најмлађом популацијом како би кроз културне, едукативне, спортске и хумане сфере показали свима важност и лепоту полицијског позива, са јасном намером да стереотипну слику о МУП-у прикажемо супротно од негативних утицаја неких давних и скоро давних времена у којима је полиција служила за застрашивање грађана, а не као сада, када смо у служби, помоћи и за сарадњу са свим грађанима, и да смо доступни једнако свакоме коме можемо помоћи у сваком случају. Овим путем користим прилику да јасно ставим до знања не само колегама него и свим грађанима да то што наш посао обављамо у униформи не значи да ми нисмо очеви, мајке, браћа, сестре, јер смо једнаки са свима у нашем друштву.

ПОЗИВАМ СВЕ РАДНИКЕ МУП-а да својим учлањењем у СПУ, својим знањем и умећем допринесу бољем остваривању наших заједничких циљева и даљег просперитета у тенденцији раста бољих едукативних показатеља шта је полицајац у друштву једне државе, као и ближи однос и виши ниво поверења грађана у полицију.

Портпарол СПУ

Небојша Ђурђевић