СПУ: ИНИЦИЈАТИВА ЗА ДОДЕЛУ ОРДЕНА ШЋЕПАНОВИЋ МИЛОЈУ

Српска полицијска унија је путем мејла упутила Српској православној цркви иницијативу за доделу ордена Шћепановић Милоју. 

 

 

УПУЋУЈЕ СЕ :

  • ПАТРИЈАРХУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
  • СВЕТОМ АРХИЈЕРЕЈСКОМ СИНОДУ

 

На основу одлуке главног одбора Српске полицијске уније подносим :

 

И Н И Ц И Ј А Т И В У

ЗА ДОДЕЛУ ОРДЕНА ШЋЕПАНОВИЋ МИЛОЈУ

БИВШЕМ РАДНИКУ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА ЦРНЕ ГОРЕ, ЦЕНТРА ЗА БЕЗБЕДНОСТ У НИКШИЋУ

Српска полицијска унија као патриотска организација, на праведним и часним темељима изграђена, чија је сврха постојања не само промоција и заштита Министарства унутрашњих послова Републике Србије и свих оних који га чине, већ и праћење дешавања која су везана за полицију у региону, има за обавезу реаговати на дешавања у братској нам држави Црној Гори, где је тренутно покушај одузимања имовине Српске православне цркве која се налази на територији државе Црне Горе и стављање у власништво државе Црне Горе.

Српска полицијска унија у свом чланству има изузетно велики број верника Српске православне цркве, те чланство инсистира да Вам се обратимо.

Један од најзапаженијих верника наше организације је потпредседник Српске полицијске уније Дамњановић Иван, чија је породица ктитор Српској православној цркви и на основу ктиторства носиоци су ордена 1. степена Светог Саве.

Један од најсветлијих тренутака полицијске професије, пример патриотизма и заштите вере Христове у региону, је изјава и поступање сада већ бившег радника Министарства унутрашњих послова Црне Горе, полицијског службеника из Никшића Шћепановић Милоја, који је својим чином, не само сачувао част и углед себи и својој породици, већ и показао да у полицији Црне Горе раде часни и поштени људи, који полицијску професију доживљавају као најсветију „реликвију“.

Шћепановић Милоје као верник Српске православне цркве, жртвујући себе и своју породицу, водећи се учењем Христовим и мудростима светитеља Српске православне цркве, заслужује свако поштовање, јер његова жртва је вредна дивљења и дубоког наклона.

Шћепановић Милоје је одбио наређење да употреби силу против свог народа, који протестује данима против насилног преузимања имовине Српске православне цркве у Црној Гори, у власништво државе Црне Горе, те је након одбијања наређења самоиницијативно прекинуо радни однос у полицији Црне Горе и то након 30 година радног стажа, успешне полицијске каријере коју је ускоро требао крунисати заслуженом пензијом.

На основу свега горе наведеног, молим Вас да се ова ИНИЦИЈАТИВА узме у разматрање по хитном поступку.

 

У Београду 28.12.2019

 

                                                                                             Председник

Српске полицијске уније

                                                            Вукић Далибор

Podelite ovu stranicu: