СПУ: ЧЕСТИТАМО ГОСПОДИНЕ ДАЧИЋУ

Струковно полицијско удружење „Српска полицијска унија“ честита господину Ивици Дачићу  (Предлог) на функцији Министра унутрашњих послова Републике Србије у новој влади.

Током задњег министровања господина Дачића у МУП-у (2008-2012), донет је у тадашњем моменту модерни Закон о полицији, потписан је између послодавца и синдиката Посебан колективни уговор за полицијске службенике где су проширена радничка права (већи број плаћених и неплаћених одусуства, плаћен прековремени рад, ноћни рад, рад за време државних и верских празника, повећана је драстично плата и уведена је вишегодишња исплата новчане помоћи од 10.000,00 динара), висина дневница је била на реалном нивоу и успостављена је уска сарадња са удружењима и синдикатима у МУП-у која је имала циљ унапређење рада Министарства и побољшање животног стандарда припадника МУП-а.

Струковно полицијско удружење „Српска полицијска унија“ је става да је избор господина Ивице Дачића за министра МУП-а у овом моменту најбољи могући избор.

Као организација која је у МУП-у активна од 2017. године, одлучни смо да будемо конструктивни фактор који ће радити на унапређењу МУП-а и приближавању грађана и полиције.

Партнерски однос уз обострано разумевање и уважавање доноси добре резултате, који стварају рефлекс који доприноси унапређењу безбедности народа и државе.

Руководство „Српске полицијске уније“

 

Биографија господина Ивице Дачића

Рођен је 1. јануара 1966. године у Призрену. Завршио је Гимназију „Стеван Сремац” у Нишу. Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду, са просечном оценом 10 (десет).

Од 1992. године је био народни посланик у Савезној скупштини СРЈ, а од 2004. године и у Народној скупштини Републике Србије.

Био је министар за информисање у прелазној Влади Србије 2000. године. Председник је Социјалистичке партије Србије од 2006. године.

Био је први потпредседник Владе – заменик председника Владе и министар унутрашњих послова од јула 2008. до јула 2012. године. Обављао је функцију председника Владе и министра унутрашњих послова од јула 2012. до априла 2014. године. Од априла 2014. године до октобра 2020. године био је први потпредседник Владе и министар спољних послова. Од октобра 2020. до августа 2022. године обављао је дужност председника Народне скупштине Републике Србије.

Поседује вишедеценијско искуство и резултате остварене у учешћу и руковођењу у различитим органима извршне и законодавне власти у Републици Србији. Током 2015. године председавао је ОЕБС-у.

Добитник је признања „Најевропљанин” за 2009. годину, Ордена пријатељства Руске Федерације 2018. године и признања Статуета „Капетан Миша Анастасијевић” 2018. године.

Обављао је функције председника КК „Партизан” из Београда, потпредседника Југословенског олимпијског комитета и председника Спортског савеза Србије.

 

Извор биографије, слика: сајт Владе Републике Србије

Podelite ovu stranicu: