ОДГОВОР МУП-а КОЛИКО УДРУЖЕЊА И СИНДИКАТИ ИМАЈУ ЧЛАНОВА НА ОСНОВУ „СПИСКА КРЕДИТОРА“

Струковно полицијско удружење „Српска полицијска унија“ је недавно захтевала да јој се омогући приступ информацијама од јавног значаја, између осталог, колико организације које делују у МУП-у, а односи се на удружења и синдикате имају чланова.

МУП је одговорио на захтев, те је на основу „списка кредитора“ („списак кредитора“ односи се на чланове којима се одбија чланарина од плате од стране послодавца) утврдио тачан број чланова сваке организације за коју смо тражили информацију.

У број чланова ових организација, наравно не улазе чланови који на друге начине измирују своје обавезе (чланарину и друго) као и почасни, придружени чланови, цивили и друго, за које послодавац не врши обуставу чланарине.

На основу овога дописа може се закључити да је подршка припадника МУП-а у организације веома уздрмана и разочаравајућа због чега сигурно постоји низ разлога (видећете да већина организација има једноцифрен, двоцифрен и троцифрен број чланова) али истовремено се стиче утисак да припадници МУП-а имају све веће поверење у садашње руководство МУП-а, јер како по овоме испада, не постоји нека претерана масовна потреба радника за било којим видом удруживања, посебно синдикалним удруживањем, како би се створио легитимитет за остваривањем или заштитом права.

МУП има око 45.000 радника, а ако погледате њихов број чланова, и удружења и синдикате, да их скупите све заједно тешко да прелазе 60% од укупног броја радника МУП-а.

Уколико сагледамо реално последње две године, МУП има изузетне резултате рада посебно на пољу сузбијања криминалитета у Србији, што ставља ово Министарство у ред најуспешнијих Министарстава у Републици Србији.

У наставку погледајте одговор МУП-а;

Podelite ovu stranicu: