СПУ: ПОЛИЦАЈЦИ И ЖАНДАРИ НИСУ ГЛИНЕНИ ГОЛУБОВИ

Након јучерашњег фудбалског спектакла-одигравања утакмице између Црвене звезде и Партизана, и можемо слободно рећи, организованог напада хулигана на припаднике полиције где је повређено 17 полицајаца, руководство Српске полицијске уније на чијем сам челу, апелује на правосудне органе да лица која су учествовала у нападу на полицију буду по окончању поступка осуђена на максималне казне прописане законом.

Обзиром да можемо сматрати да је држава “жив организам” која има потребу да се “брани” како би држала до себе и свог ауторитета , изрицањем максималних ,осуђујућих пресуда овим лицима, тиме би се показало да овакав хулиганизам у будућности не би био никоме исплатив, нити би било коме пао на памет.

Такође, упоредним пооштравањем казнених  одредби који се односе на  напад и ометање овлашћеног службеног лица у вршењу службене дужности и Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, отклониле би се све негативне појаве, у, и у непосредној близини објеката у којима се одржавају спортске манифестације.

Пооштравањем казнених одредби, сваки договор, разговор припадника МУП-а , који се обавља са представницима навијачких група са основним циљем да пре, за време и након одржавања спортских манифестација не долази до нарушавања јавног реда и мира и извршења кривичних дела неће бити потребан, зато што ће закон и његова врло битна експресна примена заправо бити довољан разлог да не долази до немилих ситуација.

Припадници полиције и жандармерије нису глинени голубови па да служе за “одстрел” сваком ко помисли да напад на њих представља забаву.

Из тог разлога држава мора да нађе модел како не би долазило до оваквих ситуација.

Ауторитет државе се, између осталог, огледа и у заштити оних који представљају ту државу.

 

Председник

Српске полицијске уније

Вукић Далибор

Podelite ovu stranicu: