СПУ: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом синоћних протеста у Београду који се манифестовао насилним уласком активиста опозиционог блока у зграду РТС-а, као и поводом данашњег протеста опозиције, Српска полицијска унија позива учеснике протеста на смиривање страсти и поштовање закона Републике Србије.

Такође, као организација тврдимо да синоћ нико од припадника жандармерије и полиције није употребио прекомерну силу, јер су појединци на друштвеним мрежама “фабриковали” лажи како “полиција бије грађане”.

Свако своје незадовољство може да искаже на легитиман, законски начин, а не на начин да се оштећује државна или било чија друга туђа имовина или да се врши  било који облик насиља над другим грађанима.

Припадници жандармерије и полиције су део народа и увек  су били и биће уз народ, и у обавези су да штите личну и имовинску сигурност грађана.

Апелујемо на грађане да не нападају и вређају жандармерију и полицију, и понашају се онако како закони ове земље налажу.

Такође, позивамо колеге да не наседају на приче појединих организација које делују у оквиру Министарства унутрашњих послова Републике Србије и позивају их на излазак на улицу, јер као што сви знамо да, није њима до права и правде, већ до личне користи и бенефита које су раније имали, а сада изгубили.

Колеге, радите свој посао професионално и у складу са законом, као што сте радили и до сада и не брините.

 

Активисти Српске полицијске уније

 

Podelite ovu stranicu: