СПУ: РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ „МАЧКИЋ“

Дана 13.9.2021 године у Вршцу, по први пут реализован је наш пројекат „Мачкић“.


Пројекат је реализован у предшколској установи „Пчелица“ уз помоћ Савета за безбедност саобраћаја града Вршца, Вршачке афирмације уметника „АРС“ и ауто школе „Бос“ из Вршца.

Испред „Српске полицијске уније“ ангажовани у пројекту били су председник Далибор Вукић и кординатор за Републику Србију Радован Новковић, испред Савета за безбедност саобраћаја града Вршца члан већа за образовање Мирослав Лепир и Слободан Милошевић који је иначе и власник ауто школе „Бос“ и испред ВАУ „АРС“ Верица Преда „Превера“ и Зорана Томић.

Пројекат се заснива на едукацији деце о основама у саобраћају у виду дечије представе  (прелазак преко коловоза, значење светлосно сигнални знакова, понашање на улици и у јавном саобраћају и друго) и изузетно добро је био прихваћен међу децом и радницима предшколске установе.

За едукацију деце побринуо са наш мачак позорник „Мачкић“.

Према званичним статистикама у Републици Србији, као и у другим државама у Европи, деца  представљају једну од најрањивијих категорија учесника у саобраћају.

У укупном броју погинулих учесника у саобраћају, у периоду од 2010. до 2020. године, деца заузимају значајно високу позицију. 

Пројекат „Мачкић“ је први овакве врсте у Републици Србији јер се једини ми бавимо на овакав начин едукацијом деце предшколског узраста.

СПУ инфо

 

Podelite ovu stranicu: