СПУ: ПОСТАЈЕМО ВОДЕЋИ МЕЂУ УДРУЖЕЊИМА У МУП-у

2017 године родила се идеја о формирању организације-удружења које ће деловати претежно у оквирима Министарства унутрашњих послова Републике Србије и која ће се темељити на три основне делатности и то:

Заштита МУП-а Републике Србије и свих оних који чине тај МУП.
То значи да наша организација има обавезу предвиђену Статутом да демантује и предузима одређене мере и радње на сваку негативну активност, блаћење угледа, ширење неистина и слично, уколико друге организације или појединци врше у земљи и свету на штету нашег министарства, а та заштита обухвата све оне који чине тај МУП, од првог човека министарства, министра унутрашњих послова, директора полиције, до полицајца позорника на улици, радника на управним пословима и свих осталих.
Српска полицијска унија узела је обавезу да путем својих активиста, сајта и налога на друштвеним мрежама као што су фејсбук, инстаграм и твитер, промовише сваку значајну активност у којој МУП директно или индиректно учествује, како би што више грађана било упознато са радом министарства.
Српска полицијска унија има обавезу да пружа помоћ члановима и пријатељима, која се огледа у промоцији часописа, књига и свих других публикација у којима су посредно или непосредно учествовали или се у истима спомињу, као и у афирмацији научно истраживачких радова.
Са посебном пажњом, у последњих месец дана, ставили смо акценат рада на промоцији културе и уметности у МУП-а, где нам се све више колега песника, романописаца, сликара, музичара и других придружију.
Дружење кроз спорске сусрете, организовање трибина и предавања на тему безбедности и здравствене заштите, спровођење хуманитарних акција у виду сакупљања новца и других средстава за лечење колега и њихових ужих чланова породице, јесу активности које ће бити реализоване у 2020-тој години.
Српска полицијска унија такође ради на пројектима који афирмишу полицијски позив и унапређују безбедност у Србији, а од којих ће, до сад наш најзначајнији пројекат „Мачкић“, учествовати на неком од будућих расписаних државних конкурса у циљу доделе средстава, те се надамо да ће надлежни препознати овај пројекат као пројекат од изузетног значаја.
Значајна делатност Српске полицијске уније јесте рад на историјату МУП-а Р. Србије.
Нашој организацији је циљ да се што шира јавност упозна са историјом развоја полиције у Србији, а чувамо од заборава сећање на колеге које су дале живот у очувању отаџбине, и бележимо херојске акције наше полиције и херојске чинове појединаца који својим делима подижу углед полицији.
Оно што хоћу да напоменем је да се Српска полицијска унија финансира искључиво од чланарине, која се чланству месечно одбија у фиксном износу од 250,00 динара, односно годишњом уплатом чланарине од 3.000,00 динара.
Нисмо добијали до сада никакве новчане донације, нити смо конкурисали или на било који начин добијали новац од државе.
Још увек немамо канцеларију, јер није постојала потреба до сада, већ имамо само административни центар у Земуну (Београд) где нам стиже сва пошта.
Обзиром да смо по нашој статистици у МУП-у међу прва три удружења по броју чланова, као и по препознатљивости код колега, постојаће све већа потреба за канцеларијом, те када дође време поднећемо молбу за одобрење исте, коју усталом у зградама МУП-а имају готово сва удружења која делују у оквирима МУП-а.
Поносан сам што смо успели за две године, са скромним новчаним средствима, да уздигнемо нашу организацију.
Оваквим темпом раста, по мојој процени до краја 2020 године, Српска полицијска унија ће постати водеће удружење у МУП-у.
Српска полицијска унија је у основи патриотска организација, што се може видети и по детаљима на грбу организације и нашим саопштењима, и није чудно што нас све више патриотски опредељених грађана, симпатизера српске полиције и полицијског позива из иностранства, контактира и има жељу да помогне.
Успоставили смо до сада сарадњу са више организација у земљи и иностранству те сматам да ћемо у  будућности бити достојан презентер српског полицајца и полицијског позива у Србији.
Ову прилику користим да позовем колеге да постану део наше организације и својим идејама и ангажовањем допринесу развоју Српске полицијске уније.
Председник СПУ
Вукић Далибор
Podelite ovu stranicu: