СПУ: ПОХВАЉУЈЕМО СИСТЕМАТСКО УЛАГАЊЕ У МУП

Министарство унутрашњих послова Републике Србије на челу са министром Братиславом Гашићем, систематски и плански наставља са улагањем у материјално-техничка средства припадника полиције. Модернизација техничких система МУП-а, набавка савремених уређаја и друге опреме и побољшање услова рада, не само радно ангажованих припадника полиције, већ и свих припадника МУП-а осталих линија, представља показатељ да држава брине о својим грађанима.

Навешћемо неке од реализованих пројеката само у месецу септембру:

– Отворена је прва „E-полицијска станица“ у Србији уз помоћ подршке Уједињених Арапских Емирата. По угледу на Дубаи, Београд је добио једну од најмодернијих полицијских станица, која ће несумњиво олакшати грађанима приступ појединим полицијским услугама.

Е-полицијска станица

– Отварање полицијске испоставе „Стари град“ у Новом Саду, сведочи о опредељености МУП-а да подигне капацитете и кроз модернизацију и побољшање услова рада учини рад полиције ефикаснијим.

Полицијска испостава Стари град, Нови Сад

– Почетак радова на изградњи нове зграде Полицијске испоставе Калуђерица, сведочи о настојању да је МУП решен да допринесе бољим условима рада полицијских службеника, већој ефикасности и квалитету услуга које пружају грађанима.

Почетак изградње Полицијске станице Калуђерица

– Почетак реновирања Полицијске станице у Димитровграду је започето и биће реализовано у најбржем могућем року. Улагање у побољшање услова рада полицијских службеника је улагање у нашу сигурност.

Побољшање услова рада као предуслов за добро обваљен посао

– Недавно је постављен камен темељац на Новом Београду и тиме започета изградња новог седишта Сектора за ванредне ситуације. Циљ МУП-а је да се инвестирањем у опрему, возила, инфраструктурне пројекте учини све да наши ватрогасци буду још ефикаснији, да им се обезбеде услови за рад.

Камен темељац СВС- Нови Београд

– Набавка нових Шкода супер Б за потребе саобраћајне полиције јесте показатељ да МУП брине о безбедности учесника у саобраћају. Обнављање возног парка, квалитетна и исправна возила јесу услов да се задати послови квалитетно обаве али и слика државе, обзиром да полицијска возила, поред граничног прелаза, стварају први утисак странаца о држави у коју улазе.

Нова возила саобраћајне полиције

Струковно полицијско удружење „Српска полицијска унија“ поздравља настојање да се побољшају услови рада припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и подржава одлуке министра Гашића и његових сарадника, које се заснивају на чврстом ставу да припадницима МУП-а обезбеди најбоље могуће услове рада.

Руководство „Српске полицијске уније“

 

Извор, слике: МУП Р. Србије, флицкр

Podelite ovu stranicu: