СПУ: ИМПЕРИЈУМ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УНИЈЕ

Нико од нас, идејних твораца Српске полицијске уније није могао да претпостави да ће наша организација за мало више од годину дана постојања имати невероватну подршку, како међу радницима Министартва унутрашњих послова Републике Србије, тако и међу грађанима.
Организација коју је у самом почетку чинило свега десет чланова, данас има троцифрен број чланова и у константном је, агресивном порасту.
Основали смо је као организацију која ће се бавити промоцијом, историјатом, културном и уметничком надахнутошћу и заштитом Министарства унутрашњих послова Републике Србије, и свих оних који га чине, као и хуманитарним радом.
У мору разних организација које делују у нашем министарству, убеђен сам да ћемо постепено преузети водећу улогу у креирању њене будућности.
Империјум, то јест моћ и снагу Српска полицијска унија црпи управо из љубави према полицијском позиву и љубави према отаџбини Србији.
Постоји нераскидива веза кроз векове између српске државе и кефалија како су се звале прве оружане јединице током постојања средњовековне Србије, касније пандура, старе жандармерије а данас полиције и свих оних који чине „јавну безбедност“.
И то сви знамо те нема потребе посебно  објашњавати.
Симболика самог грба и заставе Српске полицијске уније заправо објашњава све оно што јесу вредности којима се води наша организација.


Српска полицијска унија је у својој основи патриотска организација, и сигурно је да је она константа која ће опстати без обзира на све тешкоће на које ће наилазити.
Успон наше организације данас живимо, а све захваљујући Вама поштовани чланови, јер сте препознали вредности којима се водимо.

Хвала Вам на указаном поверењу.

 

Председник Српске полицијске уније
Вукић Далибор

Podelite ovu stranicu: