САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ-ЗАХТЕВ ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Због немилих догађаја у Београду и Младеновцу који потресају наше друштво у последња два дана, а због бојазни да ће се исти или слични случајеви поновити на територији Републике Србије, главни одбор струковног полицијског удружења „Српска полицијска унија“ ЗАХТЕВА од ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ да, ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ усвоји и примени следеће мере у циљу заштите личне и имовинске сигурности грађана:
– Да се донесе одлука о увођењу полицијског часа, у одређеним периодима дана на територији Републике Србије до даљњег.
– Да се у свим предшколским установама, основним и средњим школама обезбеди стално присуство полиције, као и појачано патролирање полиције у близини истих.
– Да се технолошким средствима којима располажу службе безбедности максимално појача надзор над друштвеним мрежама.
– Да надлежни изврше визуелни преглед у свим домовима где живе лица која поседују оружје у легалном поседу, те да се утврди да ли су и на који начин оружја обезбеђена,
– Да позову све грађане да пријаве сва лица за која се основано сумња да имају у поседу нелегално оружје, а да надлежни орган поступа по информацији одмах, без одлагања.
– Да се у што краћем року са свим ученицима основних и средњих школа обави детаљан разговор са психологом, а уз дозволу родитеља, уколико је могуће и са представником верске организације којој ученик припада.
– Да се забрани сав садржај у електронским и штампаним медијима, као и на телевизији, посебно ТВ кућама које имају националну фреквенцију сензационалистичке текстове, пропагирање свих облика неморала, шунда, кича и насилног садржаја као и „ријалитија“ и свих других видова негативности које се појављују у медијима.

На крају, захтевамо овим путем да Министарство унутрашњих послова Републике Србије подржи наш предлог и тиме покаже партнерски однос.

Струковно полицијско удружење „Српска полицијска унија“ овим путем упућује саучешће породицама и пријатељима погинулих.

Podelite ovu stranicu: