САОПШТЕЊЕ: СРПСКЕ СЛУЖБЕ БЕЗБЕДНОСТИ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА

У име Струковног полицијског удружења „Српска полицијска унија“, у своје лично име, похваљујем рад српских служби безбедности које су успеле да дана 6.1.2024. године спрече припрему терористичког акта од стране терориста са Косова и Метохије, а којима је на административном прелазу „Мердаре“ у возилу пронађена већа количина оружја и муниције.

По свему судећи, овај терористички акт припреман је уз логистичку помоћ субјеката из земље и иностранства, чији је циљ био покушај дестабилизације Републике Србије.

Такође, као организација захтевамо да се по хитном поступку ухапшенима изрекне најстрожија казнена мера прописана законом и да се сви остали укључени посредно или непосредно, што хитније лише слободе или протерају из Републике Србије у складу са законом, уколико се ради о државним функционерима земаља за које постоје чврсти докази да су на било који начин учествовали у припреми оружане акције против грађана Србије, то јест у покушају урушавања уставног поретка наше земље и стварања хаоса у држави.

Поред наведеног, као патриотска организација, овим путем предлажемо надлежнима да се сви припадници служби безбедности који су учествовали у акцији спречавања терористичког акта адекватно награде јер су били на висини свог задатка.

На крају, свим православним верницима желим да честитам најсрећнији хришћански празник „Божић“.

Председник  Далибор Вукић

 

Опширније у наставку у тексту преузетог од „Политике“;

„Српске службе безбедности, заједно са Царином, спречиле су још један покушај Албанаца са Косова и Метохије, да, уз помоћ страног фактора, дестабилизују Србију, јавља Спутњик. Како се сазнаје, припадници српских служби безбедности су на административном прелазу „Мердаре”, ухапсили два Албанца из Приштине старости 22 и 30 година који су покушали да у централну Србију унесу већу количину наоружања. Приликом прегледа њиховог возила, српска полиција и царина су у шупљинама седишта пронашле већу количину оружја и пригушивача умотаних у фолије. Како сазнаје, пронађено је и заплењено 45 пиштоља, 31 пригушивач, 300 комада муниције. Сумња се да су двојица Албанаца са Косова и Метохије, уз инструкције и помоћ једне западне земље чији је званичник недавно боравио на Косову и Метохији и који свесрдно подржава независност КиМ, оружје желели да прокријумчаре једној криминалној групи у нашој земљи. Циљ им је био да изазову инциденте, угрозе безбедност наших грађана и дестабилизују Србију. Оружје је одузето, о свему је обавештено и тужилаштво а истрага је у току.“

Podelite ovu stranicu: