СПУ: ИЗУЗЕТНИ РЕЗУЛТАТИ У ДОМЕНУ СУЗБИЈАЊА КРИМИНАЛИТЕТА И БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

Српска полицијска унија овим путем износи резултате рада Министарства унутраших послова Републике Србије, који су доказ да полиција ради свој посао професионално, храбро и пожртвовано. МУП је након анализе извршених кривичних дела на територији Србије појачао присуство полиције на терену, што је довело до смањења укупне стопе криминала за 19% у односу на прошли месец. Такође, забележено је и смањење имовинских деликата и разбојништава за око 25%.

Из домена безбедности саобраћаја, од почетка године до 20. јула број особа које су изгубиле живот на путевима у Србији смањен је за 11,5 одсто у односу на исти период претходне године. Такође, у периоду од почетка примене измена Закона, тај број смањен је за 23,8 одсто.

Полиција је у данима „Егзита“ на територији Новог Сада запленила готово четири килограма наркотика, од чега су највећи део синтетичке дроге.                        Наставља се са немилосрдном борбом против нарко-дилера. Полиција је током Јула месеца запленила више од 80 килограма наркотика, што чини снажан притисак на нарко-дилере и њихове помагаче.

Опширније о овим и другим темама можете погледати у емисији „Ново Јутро“ на телевизији „Пинк“ у којој је јуче гостовао министар МУП-а Р. Србије господин Небојша Стефановић.

Главни одбор СПУ

Podelite ovu stranicu: