СПУ: РЕФОРМУ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПОЗИТИВНО ОЦЕЊУЈЕМО

АКО ЋЕМО ПОШТЕНО, ЗАЛАГАЊЕ МИНИСТРА НЕБОЈШЕ СТЕФАНОВИЋА ЗА ПРИПАДНИКЕ МУП-А И САМО МИНИСТАРСТВО ЈЕ МНОГО ВЕЋЕ, У ОДНОСУ НА ПРЕТХОДНЕ МИНИСТРЕ.

ЛИЧНИМ АУТОРИТЕТОМ СЕ БОРИ ДА МУП ПРЕДЊАЧИ У РАДУ И КВАЛИТЕТУ У ОДНОСУ НА ДРУГА МИНИСТАРСТВА.

РАДНИЦИ ВИДЕ ДА СЕ СТВАРИ МЕЊАЈУ НА БОЉЕ ШТО СЕ ТИЧЕ МОДЕРНИЗАЦИЈЕ МУП-А И ОПРЕМАЊА ЊЕНИХ ПРИПАДНИКА.

ЗА ВРЕМЕ ДАЧИЋЕВОГ МИНИСТРОВАЊА МУП-ОМ, ЈЕДИНИ СВЕТЛИ МОМЕНАТ ЈЕ БИЛО МЕСЕЧНО ИСПЛАЋИВАЊЕ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ОД 10.000,00 ДИНАРА, ШТО ЈЕ БИО ОДЛИЧАН НАЧИН ДА СЕ ПРИПАДНИЦИ МУП-А ДРЖЕ ПОД КОНТРОЛОМ, ЗАТО ШТО ЈЕ СВАКО ПОКАЗАНО НЕЗАДОВОЉСТВО КРОЗ ШТРАЈКОВЕ И ПРОТЕСТЕ МОГЛО ДОВЕСТИ ДО УКИДАЊА ОВЕ ПОМОЋИ, А ТО НИКОМЕ НИЈЕ ИШЛО У ПРИЛОГ ОД РАДНИКА.

СРПСКА ПОЛИЦИЈСКА УНИЈА ПОДРЖАВА СВЕ ШТО ЈЕ МУП ДО САДА УРАДИО А ШТО ЈЕ ОЛАКШАЛО РАД ЊЕНИМ ПРИПАДНИЦИМА, КАО И ОНЕ ПРОМЕНЕ КОЈЕ СУ ДОПРИНЕЛЕ ВЕЋЕМ КВАЛИТЕТУ ОБАВЉЕНОГ ПОСЛА.

ТУ МОЖЕМО НАБРОЈАТИ СЛЕДЕЋЕ:
НАБАВКА УНИФОРМИ И ОБУЋЕ ЗА ПОЛИЦИЈУ И ДРУГЕ ЛИЧНЕ ОПРЕМЕ, ОПРЕМАЊЕ ТЕХНИЧКИМ СРЕДСТВИМА, ВОЗИЛА  700 ШКОДА ДО САДА, И ДО КРАЈА 2018 ГОДИНЕ ОЧЕКУЈЕ СЕ ЈОШ ОКО 300 ШКОДИНИХ ВОЗИЛА, 20 МОТОЦИКАЛА МАРКЕ БМВ ЗА УПРАВУ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ, ИНТЕЗИВНА БОРБА ПРОТИВ КРИМИНАЛА, А ПРИМЕЋУЈЕ СЕ АКЦЕНАТ РАДА НА ЗАПЛЕНИ НАРКОТИКА У СРБИЈИ И ВАН ЊЕ.
ЈЕДАН ОД ПРИМЕРА ЈЕ ДА ЈЕ У НЕКОЛИКО АКЦИЈА У МЕСЕЦУ ДЕЦЕМБРУ 2017 ГОДИНЕ У СРБИЈИ ЗАПЛЕЊЕНО 128.5 КГ НАРКОТИКА И ВЕЋУ КОЛИЧИНУ  ОРУЖИЈА МЕЂУ КОЈИМА СУ ПУШКЕ,ПИШТОЉИ,БОМБЕ.РАКЕТНИ БАЦАЧИ, УХАПШЕНО 139 ОСОБА ПО РАЗНИМ ОСНОВИМА ЗА ТЕШКА КРИВИЧНА ДЕЛА.

И НЕДАВНО У ВИШЕ АКЦИЈА У ЗЕМЉИ УХАПШЕН ЈЕ ПОПРИЛИЧАН БРОЈ ГРУПА КОЈЕ СЕ БАВЕ ПРОИЗВОДЊОМ И СТАВЉАЊЕМ У ПРОМЕТ НАРКОТИКА.
СРПСКА ПОЛИЦИЈСКА УНИЈА ПРИМЕЋУЈЕ ДА У ЗАДЊИХ 4 ГОДИНЕ МУП ИНТЕНЗИВНИЈЕ И КОНКРЕТНИЈЕ САРАЂУЈЕ СА ПОЛИЦИЈАМА ДРУГИХ ДРЖАВА, КАО И СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА КОЈЕ СЕ БАВЕ БЕЗБЕДНОСНОМ ПРОБЛЕМАТИКОМ, КАКО ПРЕКО ПОТПИСИВАЊА СПОРАЗУМА О САРАДЊИ О МОДЕРНИЗАЦИЈИ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ , ТАКО СЕ ТА САРАДЊА РАЗВИЈА И У ЦИЉУ РАЗБИЈАЊА КРИМИНАЛНИХ ГРУПА, ПОЈЕДИНАЧНИХ СЛУЧАЈЕВА КРИМИНАЛА И СПРЕЧАВАЊУ ТЕРОРИЗМА.

НЕ МОЖЕМО ДА А ДА НЕ СПОМЕНЕМО СЛАВНУ АКЦИЈУ НАШЕ ПОЛИЦИЈЕ У САРАДЊИ СА ПОЛИЦИЈАМА ДРУГИХ ЗЕМАЉА, ИЗ 2015 ГОДИНЕ, КАДА ЈЕ ЗАПЛЕЊЕНО.3.5 ТОНЕ КОКАИНА ШВЕРЦОВАНОГ ИЗ ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ У ЕВРОПУ, У КОЈОЈ ЈЕ УХАПШЕНА МЕЂУНАРОДНА КРИМИНАЛНА ГРУПА ГДЕ ЈЕ БИЛО И НАШИХ ДРЖАВЉАНА.
СПОМЕНУЋЕМО И ТО ДА ЈЕ СРБИЈА У 2017 ГОДИНИ УСВОЈИЛА НАЦИОНАЛНУ СТРАТЕГИЈУ И АКЦИОНИ ПЛАН ЗА СПРЕЧАВАЊЕ И БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА, ШТО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ  О ОЗБИЉНОСТИ ДРЖАВЕ У СПРЕЧАВАЊУ ОВАКВИХ ПОЈАВА. МУП НА ЧЕЛУ СА МИНИСТРОМ НЕБОЈШОМ СТЕФАНОВИЋЕМ ОД ЈАНУАРА МЕСЕЦА ОВЕ ГОДИНЕ
ПА ДО ДАНАС ЈЕ ИНТЕЗИВНО И УСКО ЗАПОЧЕО САРАДЊУ СА ПОЛИЦИЈАМА ШИРОМ СВЕТА У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА СЛУЖБЕ И ПОВЕЋАЊА НИВОА БЕЗБЕДНОСТИ ГРАЂАНА, ПА ЈЕ ТАКО
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ ИЗМЕЂУ НАШЕГ  МУП-А И СЛОВАЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА,
ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ У ЦИЉУ ОМОГУЋАВАЊА НАШИМ ЈЕДИНИЦАМА МУП-А ДА БУДУ БОЉЕ ОПРЕМЉЕНЕ.
МИНИСТАР НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ЈЕ ОДРЖАО САСТАНКЕ У ПРОТЕКЛОМ ПЕРИОДУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ВИШЕ ДРЖАВА И ТО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КИНЕ, РУСИЈЕ, ШВАЈЦАРСКЕ, ШПАНИЈЕ, ХРВАТСКЕ, СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА, РЕПУБЛИКОМ СРПСКОМ, ФРАНЦУСКОМ, НЕМАЧКОМ, ЧЕШКОМ, ЈАПАНОМ, ЕГИПТОМ АЗЕРБЕЈЏАНОМ, КАНАДОМ, ЛИТВАНИЈОМ У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА САРАДЊЕ И РАЗМЕНЕ ИСКУСТВА И ОРГАНИЗОВАЊУ ОБУКА ЗА ПРИПАДНИКЕ ПОЛИЦИЈЕ КАО И БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА.
СА РЕПУБЛИКОМ БУРУНДИ ЈЕ ТАКОЂЕ РАЗГОВАРАНО У СМИСЛУ СЛАЊА НАШИХ ПРИПАДНИКА У ЦИЉУ ЕДУКАЦИЈЕ ЊИХОВИХ ПОЛИЦАЈАЦА, ГДЕ ЋЕМО НАША ЗНАЊА И ИСКУСТВА МОЋИ ПЛАСИРАТИ И НА АФРИЧКОМ КОНТИНЕНТУ.
ИНТЕЗИВНА САРАДЊА СА АУСТРИЈСКОМ ПОЛИЦИЈОМ РЕЗУЛТИРАЛА ЈЕ ХАПШЕЊИМА МНОГИХ КРИМИНАЛНИХ ГРУПА И ЗАПЛЕНОМ НАРКОТИКА.
НЕ МОЖЕМО ДА ЗАБОРАВИМО И ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ МУП ОРГАНИЗОВАО ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ ГДЕ ЈЕ САМО ОВЕ ГОДИНЕ ПРИМЉЕНО 650 ПОЛАЗНИКА А ЗА ПОТРЕБЕ ВАТРОГАСНО СПАСИЛАЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ РАСПИСАН ЈЕ КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС 150 ВАТРОГАСАЦА СПАСИЛАЦА НАКОН ЗАВРШЕНЕ ОБУКЕ.

РЕФОРМА МУП-А ЋЕ СЕ ОКОНЧАТИ ОНДА КАДА СЕ И ЗАДЊА СТАВКА ИСПУНИ, А ТО ЈЕ ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ РАДНИЦИМА.

СТАРА РИМСКА ИЗРЕКА КАЖЕ :    ГЛАДАН ВОЈНИК НЕ РАТУЈЕ. МИ СМО УВЕРЕНИ ДА СЕ МИНИСТАР ТРУДИ ДА СЕ СТАНДАРД РАДНИКУ МУП-А ЗА ВРЕМЕ ЊЕГОВОГ МИНИСТРОВАЊА ДРАСТИЧНО ПРОМЕНИ И ПОБОЉША.

НА КРАЈУ, МОРАМО БИТИ ОБЈЕКТИВНИ:

ТЕМЕЉИТЕ РЕФОРМЕ КОЈЕ ДАНАС У МУП-У ДОЖИВЉАВАМО ЈЕСУ ЗАПРАВО, ПРОМЕНЕ НА БОЉЕ И ОЧЕКУЈЕМО ДА ЋЕ СЕ ТАКАВ ТРЕНД НАСТАВИТИ.

ГЛАВНИ ОДБОР СПУ

Podelite ovu stranicu: