СПУ: ПОДРШКА МИНИСТРУ ГАШИЋУ

Данас су медији у Србији објавили интересантан чланак о изјави министра унутрашњих послова Братислава Гашића.

Овом приликом цитирамо део текста дневног листа „Курир“ :

„Министар унутрашњих послова Братислав Гашић искритиковао је поједине министре и државне функционере који користе светлосну и звучну сигнализацију, а да им тако нешто по закону не припада, те је запретио да ће саобраћајна полиција свакоме кога затекне у том прекршају одузимати службена кола, сазнаје Курир!

Но, актуелни министри за Курир листом тврде да нити су икада користили ову сигнализацију, нити намеравају с тим да почну.

Након ове Гашићеве поруке на последњој седници Владе Курир је контактирао с већином министара с питањем да ли су користили или још користе блинкере, али ниједан није рекао да је икада посегао за том врстом сигнализације, док су поједини и чврсто стали уз ову одлуку министра Гашића“

Чланови Струковно полицијско удружења „Српска полицијска унија“ у потпуности подржавају ову одлуку министра и његово настојање да се уведе потпуна контрола и ред по овом питању.

Председник Струковног полицијског удружења „Српска полицијска унија“ Далибор Вукић се огласио по овом питању:

„У будућности наша организација ће подржати сваку идеју министра Братислава Гашића и свих оних који чине МУП, а која је у интересу грађана Републике Србије и свих припадника МУП-а.

Мишљења смо да ћемо кроз партнерски однос који планирамо градити наредних година са новим руководством МУП-а, дати скроман допринос за остваривање бољих резултата рада свих линија рада у МУП-а, али и подизања угледа полиције међу грађанима.

СПУ инфо